Elmi olaraq Allium ursinum kimi tanınan bu vəhşi sarımsaq mövsümi bir xəzinədir, adətən yazda onun ləzzəti ən yüksək həddə çatdıqda yığılır. Adi sarımsaqdan daha yumşaq və zərif olan yarpaqlar çox vaxt təzə salatlarda, şorba və souslara unikal aromatik əlavə kimi istifadə olunur.
Faydaları: A və C vitaminləri, kalsium, dəmir və fosforla zəngindir. Yabanı sarımsaq yarpağının ekstraktları güclü antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malik olub ürək-damar xəstəliklərində faydalıdır.
Yabanı sarımsağın anti-bakterial və göbələk əleyhinə olduğu da sübut edilmişdir və bağırsaq florasını normallaşdırmaq üçün uğurla istifadə olunur.
Soğan və ya sarımsağa qarşı allergiyanız varsa, yabanı sarımsağın istifadəsinin oxşar allergik reaksiyalara səbəb ola biləcəyini düşünə bilərsiniz.
Rəyinizi əlavə edin
E-poçt ünvanınız gizli qalacaq. Tələb olunan sahələr * ilə qeyd olunub
Rəy yazmaq üçün Hesabınıza daxil olmanız lazımdır
Deyəsən hələ heç bir rəy yoxdur :(