Qax qozu yüksək qida dəyərinə malikdir, son zamanlarda Qax qozunun yağı ölkə sərhədlərini aşaraq Yaponiyaya ixrac edilir.
Qozun faydaları
Ürək Sağlamlığını qoruyur: Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olduğuna görə bunlar pis xolesterin səviyyələrini aşağı salaraq və yaxşı xolesterolu artıraraq ürək xəstəliyi riskini azaldır.
Beyin Sağlamlığını qoruyur: Qoz özündə beyni yaşa bağlı xəstəliklərdən qorumağa kömək edə biləcək qidaları ehtiva edir. Qozda olan omeqa-3, polifenollar və E vitamini idrak funksiyasını yaxşılaşdırır və neyrodegenerativ xəstəliklər riskini azaldır.
İltihab əleyhinə faydalıdır: Qozdakı polifenollar oksidləşdirici stress və iltihabla mübarizə aparmağa kömək edir.
Xərçənglə Mübarizə aparır: Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, qoz tərkibindəki antioksidant tərkibinə görə döş və kolorektal xərçəng də daxil olmaqla bəzi xərçəng növlərinin riskini azalda bilər.
Çəkini nəzarətdə saxlayır: Yüksək kalorili olmasına baxmayaraq pəhrizlərə əlavə edilir, çünki doyurucudur və iştahı idarə etməyə kömək edir.
Bağırsaq Sağlamlığı: Qoz yemək bağırsaq üçün faydalı ola bilər. Onlar bağırsaq sağlamlığı üçün vacib olan yaxşı bakteriyaların böyüməsini dəstəkləməyə kömək edir.
Reproduktiv sağlamlıq: Kişilər üçün qozun müntəzəm istifadəsi reproduktiv sağlamlığı yaxşılaşdırır.
Diabetin İdarə Edilməsi: Qoz qan şəkərinə nəzarəti yaxşılaşdırmaqla diabetin idarə olunmasına kömək edə bilər.
Rəyinizi əlavə edin
E-poçt ünvanınız gizli qalacaq. Tələb olunan sahələr * ilə qeyd olunub
Rəy yazmaq üçün Hesabınıza daxil olmanız lazımdır
Deyəsən hələ heç bir rəy yoxdur :(