1. Tərkibi və Xüsusiyyətləri: Qarğıdalı unu, az miqdarda protein və yağ, eləcə də nişasta baxımından zəngindir. Tərkibində qluten olmadığından, qlutenə həssas insanlar və çölyak xəstəliyi olanlar üçün uyğun bir seçimdir.
2. Müxtəlif Mətbəxlərdə İstifadəsi: Qarğıdalı unu, Meksika mətbəxində tortilla və tamales kimi yeməklərin, Amerika mətbəxində Qarğıdalı çörəyi və hətta İtaliya mətbəxində polenta kimi yeməklərin hazırlanmasında istifadə olunur.
3. Sağlamlıq Üçün Faydaları: Qarğıdalı unu, lif baxımından zəngin olmasa da, bəzi vitamin və mineralları (məsələn, B qrupu vitaminləri və maqnezium) ehtiva edir.
Qarğıdalı unu, dünyanın bir çox yerində asanlıqla tapıla bilən və geniş istifadə sahələrinə malik olan bir un növüdür.
Rəyinizi əlavə edin
E-poçt ünvanınız gizli qalacaq. Tələb olunan sahələr * ilə qeyd olunub
Rəy yazmaq üçün Hesabınıza daxil olmanız lazımdır
Deyəsən hələ heç bir rəy yoxdur :(