Fındıqları çiy, qovrulmuş, müxtəlif yeməklərin bir hissəsi kimi dadmaq və ya souslar üçün pasta şəklində üyütmək olar. İstənilən reseptə zəngin bir dad qatır və həm şirin, həm də ləzzətli yeməklərə ləzzətli əlavə ola bilər. Fındığın şirniyyatlarda və çərəz kimi istifadəsi ilə yanaşı sağlamlıq üçün faydaları saysız-hesabsızdır.
Ürək Sağlamlığı: Ürək sağlamlığı üçün faydalı olan və xolesterol səviyyəsini azaltmağa kömək edə bilən yüksək miqdarda mono doymamış yağlara malikdirlər.
Antioksidant xüsusiyyətləri: Fındıq bədəni sərbəst radikalların yaratdığı zərərdən qoruyan güclü antioksidant olan E vitamini mənbəyidir.
Xərçəngin qarşısının alınması: Fındığın tərkibindəki proantosiyanidinlərin xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malik olduğuna inanılır.
Sağlam Dəri və Saçlar: Fındığın tərkibindəki E vitamini də dərinin və saçın sağlamlığına kömək edir.
Əzələ və Sinir funksiyası: Onlar əzələ və sinir funksiyası və sümük sağlamlığı üçün vacib olan əhəmiyyətli miqdarda maqnezium ehtiva edirlər.
Sümük Gücü: Fındıq, sümük sıxlığını və gücünü qorumaq üçün vacib olan kalsiumla zəngindir.
İltihabın azaldılması: Fındığın tərkibindəki bəzi birləşmələr iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.
Qan Şəkərinə Nəzarət: Onların aşağı karbohidrat tərkibi və sağlam yağları qan şəkərinə nəzarət etməyə kömək edə bilər, bu da onları diabetli insanlar üçün yaxşı bir seçim halına gətirir.
Bu məhsulu almaqla siz Qax rayonunun kiçik kəndli təsərrüfatlarına dəstək olursunuz.
Rəyinizi əlavə edin
E-poçt ünvanınız gizli qalacaq. Tələb olunan sahələr * ilə qeyd olunub
Rəy yazmaq üçün Hesabınıza daxil olmanız lazımdır
Deyəsən hələ heç bir rəy yoxdur :(