Faydaları:
1. Qlutensizdir: Düyü unu tərkibində qluten olmadığına görə qlutenə həssas olanlar və çölyak xəstəliyi olan insanlar üçün uyğun bir seçimdir.
2. Yüksək Lif Miqdarı: Düyü unu, lif baxımından zəngindir. Bu xüsusiyyəti ilə həzm sisteminin düzgün işləməsinə kömək edir və qəbizlik kimi mədə-bağırsaq problemlərinin qarşısını ala bilər.
3. Protein və Minerallarla Zəngindir: Düyü unu, yüksək protein və minerallar (məsələn, dəmir, maqnezium və fosfor) tərkibinə malikdir.
4. Qan Şəkərini Nəzarətdə Saxlayır: Düyü ununun yüksək lif miqdarı, qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa kömək edə bilər.
5. Antioksidant Xüsusiyyətləri: Düyü unu, antioksidantlar baxımından zəngindir, bu da hüceyrə zədələnməsinə qarşı mübarizədə faydalı ola bilər.
İstifadə Yerləri:
Düyü unu tərkibində qluten olmadığına görə, gluten-free çörəklər, pasta və digər unlu məmulatların hazırlanmasında istifadə olunur.
Düyü unu, süfrələrdə dəyişiklik yaratmaq üçün müxtəlif yeməklərə, məsələn, qəlyanaltılara, qatıqlı yeməklərə və digər süfrə məmulatlarına əlavə olunur.
Yüksək qida dəyəri ilə sağlam qidalanma rejimlərində geniş istifadə olunur.
Rəyinizi əlavə edin
E-poçt ünvanınız gizli qalacaq. Tələb olunan sahələr * ilə qeyd olunub
Rəy yazmaq üçün Hesabınıza daxil olmanız lazımdır
Deyəsən hələ heç bir rəy yoxdur :(